preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Manuš" Split

 > Naslovnica
OBAVIJESTI

Dan njemačkog jezika

Autor: Administrator , 3. 4. 2017.

31.03.2017. u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu održan je Dan njemačkog jezika. U sklopu Erasmus+projekta Mi djeca EU kažemo, manuški glumci su prikazali Crvenkapicu kroz projektnu temu diskriminacije. 

Naime, Crvenkapica je predstavljena kao bezobrazno i neodgojeno derište, koje nema poštovanja prema nikome. Vuka, koji je u našoj priči dobar iako strašno izgleda,  tuče i maltretira. Majku ne sluša, baki ne želi pomoći, a Tarzana, koji joj pokušava priskočiti u pomoć kada lažno vuka optužuje da je napada, tjera, jer se od svoje zloće osjeća snažno i moćno.  Majka joj popušta i dodvorava joj se, te je u konačnici želi premjestiti u drugu školu, jer su svi krivi za njezin neuspjeh u školi, očekujući kroz promjenu sredine bolji uspjeh u školi i u društvu. No život joj je dodijelio lekciju, pa u novoj školi susreće verbalne nasilnice Snjeguljicu i Matovilku. Pepeljuga spašava stvar, prekida verbalno zlostavljanje i podsjeća ih na zlostavljanje koje su i same prošle od strane maćehe i vještice. Za kraj djevojke pokazuju da im je žao zbog nasilničkog ponašanja, pa u znak prijateljstva i zajedništva svi zajedno zaplešu uz pjesmu "Happy".
 
    U ulozi Crvenkapice Ivana Čorvilo,  majka Marija Budić Leto, lovac Roko Ugrina, vuk Zoran Perković, Tarzan Mihovil Kuliš, tri praščić Roko Butorac, Roko Markovina, Ante Lisica, pripovjedač na njemačkom Mihovil Parčina, interpretatori na hrvatskom Karla Kriste Babić i Luka Kovačević.
 
Tajana Bundara
 
Vukovar 2012.

Podsjećamo Vas da u nedjelju 18.11.2012. u 18.00 upalite svijeće u Vukovarskoj ulici i time izrazite duboko poštovanje herojima i stradalnicima Domovinskog rata.

 

FOTOGRAFIJE


Dan neovisnosti RH - 8. listopada

 

 

Nastava se ne će održati u ponedjeljak, 8. listopada 2012. kada obilježavamo

Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Tog dana je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio 

Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Sabor je utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

Priloženi dokumenti:
Odluka.pdf


MANUŠKI JUBILEJI

100 joj je ljeta , a još i danas od ljepote cvjeta!

100 GODINA ZGRADE

I

60 GODINA ŠKOLE

obilježavamo školskom priredbom na

blagdan Marije Pomoćnice

24. svibnja 2012.

u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu,

Zrinsko-frankopanska 19.

 

FOTO-GALERIJA


::
 

  

 

Hrvatski državni sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju

18. studenoga

"Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine ",

kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane Vukovara - grada simbola hrvatske slobode.

Djelatnici OŠ Manuš će nazočiti svečanosti obilježavanja Dana u Vukovaru dok će učenici u 17:30 u Vukovarskoj ulici upaliti svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara.

 


EKSKURZIJA 2011.


UPIS U SREDNJU ŠKOLU

UPISI

UPIS U PRVI RAZRED

2018./2019.

Priloženi dokumenti:
upisi u 1 razred.pdf

CARNET e-Škole

Mi djeca EU kažemo...


Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve naše drage učenike, djelatnike i roditelje da je naša škola već drugi put za redom koordinator međunarodnog projekta pod pokroviteljstvom programa Erasmus+. Naš prvi projekt "Od starog pisma do novog prijateljstva" uspješno smo priveli kraju i krenuli 1.9.2016. u realizaciju drugog projekta kojega smo nazvali "Mi djeca EU kažemo...".
Dvije su okosnice projekta: razvijanje osnovnih vještina (čitanje, pisanje, govorenje i slušanje) te zaštita dječjih prava. Sve vas pozivamo na suradnju u brojnim aktivnostima (poveznica: Projekti > Mi djeca EU kažemo...)  koje ćemo provoditi u sljedeće dvije školske godine. 

Dragica Reljić

GRAD SPLIT - PRIJATELJ DJECE

EU PROJEKTI ŠKOLE MANUŠ

2014.-2016.

CMS za škole logo
Osnovna škola "Manuš" Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / www.os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju