preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Manuš" Split

Mi djeca EU kažemo...

DAN NJEMAČKOG JEZIKA- CRVENKAPICA

Autor: Dragica Reljić, 2. 4. 2017.

31.03.2017. u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu održan je Dan njemačkog jezika. U sklopu Erasmus+projekta Mi djeca EU kažemo, manuški glumci su prikazali Crvenkapicu kroz projektnu temu diskriminacije. 
    Naime, Crvenkapica je predstavljena kao bezobrazno i neodgojeno derište, koje nema poštovanja prema nikome. Vuka, koji je u našoj priči dobar iako strašno izgleda,  tuče i maltretira. Majku ne sluša, baki ne želi pomoći, a Tarzana, koji joj pokušava priskočiti u pomoć kada lažno vuka optužuje da je napada, tjera, jer se od svoje zloće osjeća snažno i moćno.  Majka joj popušta i dodvorava joj se, te je u konačnici želi premjestiti u drugu školu, jer su svi krivi za njezin neuspjeh u školi, očekujući kroz promjenu sredine bolji uspjeh u školi i u društvu. No život joj je dodijelio lekciju, pa u novoj školi susreće verbalne nasilnice Snjeguljicu i Matovilku. Pepeljuga spašava stvar, prekida verbalno zlostavljanje i podsjeća ih na zlostavljanje koje su i same prošle od strane maćehe i vještice. Za kraj djevojke pokazuju da im je žao zbog nasilničkog ponašanja, pa u znak prijateljstva i zajedništva svi zajedno zaplešu uz pjesmu "Happy". 
    U ulozi Crvenkapice Ivana Čorvilo,  majka Marija Budić Leto, lovac Roko Ugrina, vuk Zoran Perković, Tarzan Mihovil Kuliš, tri praščić Roko Butorac, Roko Markovina, Ante Lisica, pripovjedač na njemačkom Mihovil Parčina, interpretatori na hrvatskom Karla Kriste Babić i Luka Kovačević.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Manuš" Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / www.os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju