preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Manuš" Split

Mi djeca EU kažemo...

MEĐUNARODNI DAN DJEČJIH PRAVA 20.11.

Autor: Dragica Reljić, 17. 11. 2016.

Generalna skupština UN-a je 20. studenog 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a trideset godina poslije je usvojila "Konvenciju o pravima djeteta". 
Međunarodni dan dječjih prava u našoj školi obilježava se kroz niz različitih aktivnosti.
Prenosimo vijest s interenetskog portala Slobodne Dalmacije:

"U Osnovnoj školi 'Manuš' počelo je obilježavanje tjedna dječjih prava. Ova splitska škola je i koordinator Erasmus plus projekta pod nazivom „Mi djeca EU kažemo..., kroz koji se učenici zalažu za snažniji glas najmlađih u društvu. Tim su povodom učenici prvog razreda osnovne škole OŠ 'Manuš' u zrak pustili balone dječjih prava.

Prethodno je svaki učenik nacrtao dlan i oslikao ga dječjim pravom po želji, a svoj su crtež zalijepili na balon i pustili u zrak za vrijeme školskog odmora.

Inače, 20. studenog u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan dječjih prava i rođendan UN-ove Konvencije o pravima djeteta. Učenici s Manuša se vrlo rano uključuju u razne akcije podizanja svijesti o svojim pravima i problemu diskriminacije.

Krajnji cilj ovog pothvata prvašića OŠ 'Manuš' jest podsjetiti vlade i udruge koje se bave ljudskim pravima i slobodama na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava jer su ona temelj izgradnje svakog naprednog društva."

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Manuš" Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / www.os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju